The Symposium website uses cookies and similar technology to enhance the content, authors and participants services available on the site. Please click 'I accept' to consent to the use of this technology.
I accept

Connection of high-power PV power plants to 110-132 kV main distribution networks

ALEN HATIBOVIC
LECTURER

RICHÁRD HADDAD
LECTURER

GYÖRGY MORVA
PROFESSOR


     Last modified: 2022-06-12

Abstract
A magyarországi telepítés (a tervezett szint 2030-ig 6-8000 MW) nemcsak a háztartási méretű egységekben, hanem a 20-50 MW-os nagy kapacitású egységekben is történik, de már 100, a közeljövőben pedig egy 250 MW-os erőmű. A telepítés közös formája, hogy egy meglévő nyilvános alállomás mellé a buszsáv ''kvázi kiterjesztésével'' kell telepíteni. Ebben az esetben meg kell közösíteni a busbar védelmet. Ezekben az esetekben a kontrollkapcsolat nem a DSO-val, hanem a TSO-val (MAVIR) van. jelenleg azzal a problémával nézünk szembe, hogy a 132 kV-os fő elosztóhálózat nem lesz képes további erőművek befogadására.

 

Proceedings Indexing

Recent proceedings have been recognized by Thomson Reuters for including in Conference Proceedings Citation Index - Science (CPCI-S).

View More

Original Research Reporting

We recognize international reporting standards. Authors of reports of original research should present an accurate account of the work performed as well as an objective discussion of its significance. .

View More

Call for Papers Announcement

We call for papers that address theoretical, experimental, systems-related and power network management issues...

View More